Henter flinke folk til Sørlandet
Egde Consulting brenner for Sørlandet. Det gjør at selskapet helst ansetter folk fra andre steder i landet.
– Vi blir ikke en bedre landsdel av å ansette folk som jobber hos naboen. Vi trenger å hente flere flinke folk til Sørlandet. Det vil alle nyte godt av, sier Jøran Bøch, administrerende direktør Egde Consulting.
IT-selskapet med drøye 50 ansatte i Grimstad og Kristiansand har hatt en sterk vekst de siste to årene, og har i snitt ansatt én ny person i måneden. De fleste er hentet fra andre steder i landet.
– Det handler om digitalisering, et litt slitt buzzword, som inntreffer på tvers av alle bransjer. Flere og flere har behov for å gå gjennom virksomheten sin og se hvordan digitaliseringen påvirker dem. Det er mat for oss, sier Bøch.
Han leder en gjeng med utviklere, testere, prosjektledere, virksomhetsarkitekter og rådgivere. To av dem er nyansatte; Martin Nenseth (23) og Kristian Korsvik (32), som begge har IT-utdannelse fra Universitetet i Agder. Mens Nenseth nettopp har fullført sin bachelor i informasjonssystemer, har Korsvik, med sin mastergrad, allerede jobbet sju år for Statoil i Stavanger.
– Det var på tide å flytte hjem, sier Korsvik, opprinnelig fra Kristiansand. Han bringer med seg spisskompetanse innen digitalisering, automatisering, integrering og forenkling av arbeidsprosesser i komplekse systemlandskap. Det vil si kunnskap som mange ønsker tilgang til.
Også kollega Nenseths kompetanse er etterspurt. Han gikk rett inn i et oppdrag hos en kunde som holder på å migrere databaseløsningen opp i skyen.
– Etter tre år på Universitetet i Kristiansand var jeg fast bestemt på å bli i landsdelen og byen. I løpet av studieårene bygget jeg et godt nettverk og mange vennskap. Jeg valgte Egde fordi det er et selskap som er stort nok til å by på spennende oppgaver, samtidig som det er lite nok til at jeg som ansatt kan påvirke utviklingen, sier Nenseth.
Sjefen er fornøyd med nyansettelsene.
– Kristian og Martin er gode eksempler på hvordan vi rekrutterer. Vi henter hjem erfarne folk, og vi sørger for å beholde talenter som har utviklet seg ved landsdelens universitet. Slik bidrar vi til å utvikle Sørlandet til den mest attraktive regionen for digital verdiskaping, sier Bøch.
Han er selv fra Telemark, men flyttet til Sørlandet for mange år siden, sammen med sin svenske kone, lokket av en attraktiv jobb i Ericsson.
– Jeg har aldri angret. Sørlandet er en kombinasjon av spennende jobbmuligheter og et godt sted å bo for voksne og barn. Det bør enda flere få øynene opp for, sier Bøch.