Skip to main content
MakerspaceNorway

Pre-opening i Makerspace

Endelig åpner byens nye storstue for alle som klør etter å lage noe med egne hender: Makerspace Norway i Kristiansand har offisiell åpning fredag ettermiddag 3. mars.

Vi får muligheten til å bli med på omvisning og høre daglig leder, Mike Troxels, planer og ambisjoner for verkstedet allerede klokken 12.00 fredag 3 mars. Da inviterer vi medlemmer til Makerspaces lokaler i Vestre Strandgate 19.

Hva kan man lage der? Hvor mange medlemmer satser de på å få? Hvilke planer har Mike Troxel for bygget? Og hvordan har interessen vært så langt? Alt dette skal han fortelle mer om under fredagens møte 3. mars.

Verkstedet i Vestre Strandgate 19 er på 800 kvadratmeter, fordelt over to etasjer, og skal tilby medlemmer som melder seg inn der plass, verktøy og maskiner som gjør at man kan lage det man ønsker. Både privatpersoner, bedrifter, proffe som amatører, er velkomne.

I Makerspace er målet at den kreative dynamikken skal oppstå når ulike mennesker, på tvers av bransjer, møtes og skaper ting sammen. Mens noen er spesialister på materialer, maskiner og verktøy, er andre kanskje dyktige innen tekstil og design. Tanken er at disse kan samarbeide og hjelpe hverandre å utvikle nye ting, som i noen tilfeller vil kunne resultere i produkter som kan utvikles kommersielt.

De har et oppdatert og allsidig prototypingmiljø med 3D-printer, laserkutter og CNC-maskin. I tillegg har de verksted for keramikk, tekstil, metal, tre, elektronikk og smykkedesign.

Arbeidet med å få til å lage et Makerspace i Kristiansand startet i 2015, da Troxel inngikk et samarbeid med næringsavdelingen i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Nå er planen om å videreutvikle samarbeidet med både CoWorx og Teateret (tidligere Agder teater).

PRIS:

Medlemmer av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen: 250,- + mva
Ikke-medlemmer: 500,- + mva

Bindende påmelding

Velkommen!

 

Les mer om Makerspace i artikkelen til KristiansandAvis – Som en stor sløydsal for voksne