Skip to main content
Publikum som ler

Stolt medarrangør av Norges raskest voksende tech og næringslivskonferanse

Norges raskest voksende tech- og næringslivskonferanse med store ambisjoner og utvidelser.

Suksessene Sørveiv Tech og Norwegian Digital Travel Conference går sammen og blir til Techpoint. Techpoint 2021 går av stabelen i Kilden Teater og konserthus i Kristiansand 22. og 23. september.

Techpoint skal være en årlig møteplass og konferanse i Norge med fokus på det teknologiske skiftet, digital transformasjon og bærekraftig verdiskapning. Konferansen skal bidra til at næringslivet styrker sin konkurransekraft og skaper nye, lønnsomme og bærekraftige arbeidsplasser. Techpoint skal også sette søkelyset på hvordan teknologi kan bidra til å skape et bedre og varmere samfunn.

Techpoint samler ledere og ansatte fra alle bransjer med mål om å kople det etablerte med det nye, idéene med kapitalen og praktiske erfaringer med vitenskapen. Konferansen ønsker også å bidra til å kople gründer- og vekstselskaper med det etablerte næringslivet, kapitalmiljøene og hele økosystemet for entreprenørskap og innovasjon.

Techpoint vil i år ha fokus på teknologi, bærekraft og mennesket, og setter søkelyset på følgende:

  • Er forutsetningene for å oppnå suksess i næringslivet endret?

Hvordan skal næringslivet komme seg ut av krisen og inn i en digital, global og grønnere fremtid? Hvordan kan virksomheter bidra til oppnåelsen av FNs bærekraftsmål?

  • Er bedrifter flinke nok til å ta i bruk ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller?

Hvor lenge kan vi vente med å ta i bruk kunstig Intelligens og robot teknologi? Vi sier at data er den nye oljen! Hva betyr egentlig det?

  • Fremtidens arbeidsliv.

Hvordan vil arbeidslivet endre seg de neste årene, og hvordan utvikler vi skapende organisasjoner i en mer fleksibel og tillittsbasert arbeidshverdag?

Det vil også være et stort fokus på gründerskap og innovasjon, hvor vi blant annet spør noen av de mest suksessfulle gründerne og kjente bedriftsledere hva som kjennetegner virksomheter som lykkes med å skape en kultur og kapasitet for innovasjon? 

Sørveiv Tech blir Techpoint

 I 2019 samlet Sørveiv Tech 750 ledere og ansatte fra næringslivet, gründerselskaper og offentlig sektor i to dager med noen av Nordens største virksomheter og merkevarer på scenen.

Blant de over 50 foredragsholderne, var toppledere fra noen av Nordens største virksomheter og mest kjente merkevarer. Toppledere fra Equinor, SAS, Nordic Choice, Regjeringen ved statsråd Nikolai Astrup, Lyse, Katapult, Schibsted, Microsoft Norge, IBM Norge, SATS var noen av de som delte sin kunnskap.

Sørveiv Tech hadde over 20 forskjellige seminarer, workshops og paneldebatter på 7 scener, og en messe hvor oppstart- og skaleringsselskaper presenterte sine innovasjoner. Sørveiv Tech 2019 var også vertskap for festen Havfrue Landing Party som var markeringen av den aller første fiberoptiske kabelen mellom USA og Norge.

Norwegian Digital Travel Conference blir Techpoint Travel

Det er med stor glede at vi kan fortelle at den nasjonale konferansen Norwegian Digital Travel Conference blir en del av den nye konferansen og endrer navn til Techpoint Travel.

Konferansen som har pågått over åtte år arrangeres av USUS i samarbeid med Visit Norway og NHO Reiseliv. USUS er næringsklyngen for kultur-, opplevelses og reiselivsbedriftene på Sørlandet. NDTC er én av tre nasjonale fagkonferanser som Innovasjon Norge og NHO Reiseliv anbefaler bransjen å delta på. Konferansen har invitert topp foredragsholdere fra inn- og utland til Kristiansand for å snakke om hvordan digital kommunikasjon og teknologi påvirker reise-, kultur- og opplevelsesbransjen.

Ved å slå sammen og styrke eksisterende konferanser i Kristiansand er vi med på å sette Kristiansand og Sørlandet enda mer på kartet. Noe som sammenfaller godt med USUS sitt hovedformål – å trekke flere besøkende til regionen. Ambisjonene for samarbeidet er store og langsiktige og helt i tråd med vår visjon – sammen skaper vi opplevelser i verdensklasse, forteller daglig leder i USUS Synnøve Elisabeth Aabrekk.

For mer informasjon besøk oss på: www.techpointconference.no eller følg oss på Facebook og Linkedin.

Har du spørsmål eller ønsker å bidra i en eller annen form kan du ta kontakt med prosjektleder Renate Ommundsen, tlf: +47 47812889 eller e-post: renate.ommundsen@egde.no

Vi gleder oss til Techpoint 22.-23. september i Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, og håper å se deg der.