Skip to main content
Gisle Stavland foran Nkom sin hovedinngang

Nkom har signert ny rammeavtale med Bouvet og Egde

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har inngått ny rammeavtale med både Bouvet og Egde Consulting for videreutvikling av sine digitale plattformer de neste årene.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nkom arbeider for bærekraftig konkurranse i post- og ekomsektoren, slik at brukere i hele landet kan tilbys gode og fremtidsrettete tjenester til konkurransedyktige priser.

Bouvet og Egde Consulting ser frem til å bistå Nkom med å sikre at deres systemer understøtter deres viktige samfunnsoppgave. Anskaffelsen fra Nkom handlet om konsulenttjenester for bistand med oppgaver relatert til utvikling av Nkoms nye og eksisterende fagsystemer, portaler og integrasjoner.

Nkoms forventninger

Rammeavtalen er viktig for Nkoms videre utvikling av interne og eksterne tjenester. Første bølge av digitalisering startet omkring 2010. «Nå er det tid for den neste bølgen» forteller Ole Lesteberg, leder av IT-seksjonen. «Den rivende utviklingen i den sektoren Nkom fører tilsyn med setter høye krav til egne IT-verktøy» fortsetter han.

Det var skarp konkurranse om rammeavtalen, sier Svein Omestad, assisterende IT-sjef. De fleste tilbyderne kunne stille med konsulenter som hadde erfaring fra Nkom, så både funksjonell og teknisk kompetanse var godt dekket. «Etter en nøye evaluering med 60% vekting av kompetanse og 40% på pris ble Bouvet og Egde til slutt rangert på topp» forteller han.

Valgte kompetanse fra Sørlandet

Nkom sitt hovedkontor er lokalisert i Lillesand. Både Bouvet og Egde Consulting har store konsulentmiljøer i regionen og jobber tett med lokale og nasjonale aktører i alle størrelser og sektorer.

large-1767.png
Helene Tønnessen, Bouvet

– Vi setter stor pris på at Nkom og andre sentrale aktører i regionen fortsetter å samarbeide med lokale konsulentselskap. Rammeavtalen viser at vi har riktig kompetanse lokalt, og det er gledelig at dyktige teknologer får muligheten til å jobbe med relevante prosjekter i regionen, forteller Helene Tønnessen, ved Bouvet.

egde_gisle_stavland1.jpeg
Gisle Stavland, Egde.

–  Det er en målsetning for oss i Egde å hele tiden være attraktive for både privat og offentlig næringsliv, spesielt i de regionene vi er tilstede i, og vi er derfor stolte av at Nkom ønsker å fortsette samarbeidet med oss. I tillegg tilbyr Nkom spennende prosjekter som Egdene ønsker å jobbe med», sier Gisle Stavland i Egde.

Han legger til at de i denne avtalen har med Norkart, en aktør de samarbeider mye med både mot Nkom og andre offentlige aktører. Norkart, med hovedkontor i Sandvika, har også tilstedeværelse på Sørlandet gjennom sitt kontor i Kristiansand.

Skal sørge for gode leveranser sammen

Det er ikke første gangen hverken Egde eller Bouvet har jobbet med Nkom. Bouvet har samarbeidet med Nkom før med oppgradering og automatisering av deres kunde- og fagsystemer. Egde har siden 2016 hatt en rammeavtale med Nkom som leverandør av konsulenttjenester knyttet til utvikling.

– Vi har spennende oppdrag og godt samarbeid med Nkom bak oss, men dette er første rammeavtale vi har vunnet. Vi takker for tilliten og ser frem til nye oppgaver sammen med dyktige og trivelige folk i Nkom. Sist, men ikke minst, vi gleder oss også til å jobbe sammen med dyktige konsulenter fra Egde på flere prosjekter fremover. Sammen skal vi sørge for de beste leveransene til Nkom, sier Tønnessen fra Bouvet.

– Det betyr mye å kunne fortsette det gode samarbeidet med Nkom, og vi synes det er spennende at vi får muligheten til å samarbeide mer med Bouvet. Oppstarten tyder på at Nkom får leverandører som virkelig ønsker å stå sammen for kundens beste» sier Stavland

– Med den nye rammeavtalen med flere leverandører får Nkom god tilgang til oppdatert kompetanse, og god fleksibilitet i gjennomføring av prosjekt. «Nå kan Nkom både utlyse minikonkurranser om definerte oppdrag, og vi kan sette sammen team på tvers av leverandører der det ikke er åpenbart hva som er beste løsning. Vi har gode erfaringer med begge modeller» avslutter Svein Omestad.