Skip to main content
Hack4Universitetsbyen en knallsuksess

Hack4Universitetsbyen en knallsuksess!

Salt Mine Workers stakk av med seieren med deres interessebaserte tjeneste.

På forhånd håpte vi på et døgn med kreativitet, skaperglede, samhold og latter – og studentene leverte så det suste! Nesten 30 studenter fra UiA og Noroff, fordelt på 6 lag, var i helgen samlet i 24 timer på CoWorx i Kristiansand for å konkurrere om å utvikle de beste digitale løsningene basert på åpne data. Siden temaet var Hack4Universitetsbyen så var fokuset på å utvikle tjenester som gjør byen enda bedre for studentene.

Det er vanskelig å vite hva man skal forvente av en ung gjeng en fredag ettermiddag, men maken til energi og glede skal man lete lenge etter. Etter en kort intro av Egde og Kristiansand kommune, samt et flott innlegg om fremtiden i den digitale mediebransjen av Anders H. Kulien i Schibsted, kastet studentene seg over oppgaven og de så seg ikke tilbake de neste 23 timene. Kun korte avbrudd for pizza, nattmat og frokost, pluss litt søvn for enkelte, var det eneste de tok seg tid til utenom oppgaven.

Etter 23 timer avsluttet alle lag med å pitche ideen og løsningen sin foran en fagjury bestående av Gunnar Gudlaugsson (Egde Consulting), Tonje Stolpestad (Egde Consulting), Øyvind Laderud (Kristiansand kommune), Kristina Walker-Nordlöf (UiA Nyskapning), Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen (Start UiA) og Matias Smørvik (studentavisa Unikum). Juryen vurderte ideene ut ifra nyskaping, markedspotensial, kvalitet, pitch og realiserbarhet

Laget som stakk av med seieren var Salt Mine Workers bestående av Robin Amir Rondestvedt Moudnib, Erik Oskar Zetterquist, Ricky Løtoft Omland, Christian Fredrik Thorne og sist, men ikke minst, Sondre Flovik.

Salt Mine Workers utviklet en interessebasert løsning for studenter og beboere i Kristiansand generelt for å opprette og dele/delta på arrangementer opprettet av enten studentene selv, studentaktiviteter, UiA eller Kristiansand kommune med næringsliv.

Google’s API for kartdata bidrar ved at det legges inn markører for relevante lokasjoner innen ulike kategorier som idrett (fotballbaner, idrettsarenaer generelt), rekreasjon (turstier og utkikkspunkter) eller kultur (teater, musikalske innslag). På denne måten kan enhver bruker få tilpasset sitt tilbud av aktiviteter basert på egne interesser

Vi gratulerer Salt Mine Workers!!  Premien, foruten heder og ære, var på NOK 5000, et Raspberry Pi 3 kit og invitasjon til neste Egdetreff som finner sted ved vårt kontor på Gravane før turen går til Bølgen&Moi for god mat og drikke.

Samtlige lag kom opp med gode løsninger som vil kunne bidra til å gjøre universitetsbyen enda bedre. Så først og fremst takk til studentene som deltok, samtidig synes vi at Tina Norheim Abrahamsen og hennes team i Kristiansand kommune og studentforeningene fortjener mye honnør for planleggingen, tilretteleggingen og gjennomføringen. Konseptet Hackaton må jo bare videreføres til flere tjenesteområder og vi gleder oss allerede til neste gang!

Arrangementet var et samarbeid mellom linjeforeningene Systematicus og Beta, UiA, Egde og Kristiansand kommune.

Takk til fotograf Daniel Thorbjørn Miranda Pettersen for flotte bilder fra helgen!

 

digitalisering, Noroff, sørlandet, studentene, Teknologi, UiA