Skip to main content

Egde var på SXSW i Austin med en stor delegasjon fra Agder

Det har vært en fantastisk lærerik og inspirerende uke på verdens største tech festival SXSW i Austin sammen med en delegasjon fra Agder på 40 representanter fra offentlig sektor, det etablerte næringsliv, gründerbedrifter og politikere.

De siste årene har utviklingen vært voldsom innen Kunstig intelligens, Roboter, IOT, VR/AR, Big Data og autonome produkter for å nevne noen.

I 2019 har vi sett at ny helseteknologi har kommet veldig langt og her skjer det utrolig mye spennende innovasjon over hele verden. En annen hoved trend er fremtidens transportmiddel som er her nå. Falske nyheter er plutselig blitt mye skumlere. Kunstig intelligens har gjort det mulig å produsere troverdig, falskt lyd-, bilde- og videoinnhold, såkalte deepfakes. Samtidig er det veldig tydelig at folk vil ha mindre menneskefiendtlig teknologi og at reguleringer tvinger seg frem.

En del av programmet til Agder delegasjon var at fem gründerbedrifter fra Agder deltok på International Accelerator Startup Pitch competition. For gründerne fra Agder gikk de første dagene av oppholdet i Texas med til deltakelse i pitchekonkurransen International Accelerator. Her fikk fem av gründerne fra Agder presentere sine forretningsplaner foran et internasjonalt dommerpanel og deretter svare på spørsmål. Gründerbedriftene som var med i reisefølge og deltok i pitche-konkurranse i regi av International Accelerator var Stablecare, Bitmesh, Rebartech, Sharebox og Intoto. Gründerselskapene Sharebox og Rebartek havnet på henholdsvis sjette og femteplass i den internasjonale konkurransen.

En annen spennende post på programmet til Agder delegasjonen var omvisning på Dell Medical

En stor takk til Aust-Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune (VAF) og Kristiansand kommune ved Business Region Kristiansand for et veldig godt program.

konferanse