Skip to main content

Egde støtter TV-aksjonen WWF 2020

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Vi skal redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Vi i Egde er med på TV-aksjonen NRK WWF 2020 fordi vi er opptatte av å bidra til bærekraftsmålene, og årets TV-aksjon som handler om plastforsøpling i havet er et enormt felles problem for mennesker og naturen over hele verden. 

Egde har alltid vært verdistyrt. Det betyr at vi er opptatt av å bidra til å gjøre en positiv forskjell for mennesker, samfunn og virksomheter. Dette har blant annet betydd at vi for flere år siden ble Miljøfyrtårn sertifisert. I Egde har vi en grunnleggende tro på å lykkes sammen, som i denne sammenhengen innebærer at vi sammen engasjerer oss i årets TV-aksjon, og oppfordrer alle våre samarbeidspartnere, konkurrenter og kunder til å støtte årets TV-aksjon.

I Egde vil vi også sammen med venner og familie rydde plast og annet avfall langs Sørlandskysten og samle inn flasker som vi panter via Hentepant.no som er partner til årets TV-aksjon. Her kan alle som vil bidra. Gå inn på hentepant.no/egde for å være med å bidra.

Hva går pengene til i år?

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene! TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Pengene som blir samlet inn går uavkortet til TV-aksjonen og blir utbetalt direkte til TV-aksjonen sin konto.