Skip to main content

Fra ide til marked – Kristiansand

Veien fra ide til marked starter med å la kundene avgjøre om ideen din er god. På samlingen vil du lære hvordan du kan gå frem for å teste og videreutvikle ideen din, og hvordan Innovasjon Norge kan hjelpe deg på veien.

Presentasjonsrunde

I begynnelsen av kurset vil vi ha en kort presentasjonsrunde der alle forteller litt om hvem de er, og hvorfor de er her. Dette er selvsagt frivillig, men vi oppfordrer alle til å dele ideen sin med mindre du jobber med noe som du tror kan patenteres. Det er ofte en større risiko å ikke fortelle folk om hva du driver med, enn å tie stille og risikere at ingen vet om dere.

Smart oppstart

Hvordan kan du jobbe smart med forretningsideen din slik at du er sikrere på at markedet vil ha det du tenker tilby? Dette vil være temaet i første del av kurset. Du kan lese mer om dette her Lean Start-Up metoden og her om hvordan du kan lage en forretningsmodell.

Tilskudd til gründere

Hvordan søker du om finansiering fra Innovasjon Norge for å teste ut og videreutvikle ideen din? Vi går gjennom krav, regler og gode råd. Du kan lese mer om dette her: tilskudd til gründere

Nettverk og kompetanse

Hør om andre tilbud fra Innovasjon Norge og lokale samarbeidspartnere.

Korte, individuelle møter (speeddate – 10 minutter)

Alle som vil kan få et 10 minutters møte med en av rådgiverne i Innovasjon Norge like etter kurset. Vi anbefaler at du forbereder deg på å presentere ideen/prosjektet på maks 5 minutter, slik at vi får bedre tid til samtale etterpå. Hvis du svarer på disse spørsmålene i presentasjonen så er sjansene større for at vi får en god samtale:

  • – Hvem er kundene/markedet?
  • – Hvilke problemer/behov tenker du løse?
  • – Hva har du tenkt å utvikle? (produkt/tjeneste/annet)
  • – Hvem er du og ditt team, og hvorfor skal akkurat dere gjøre dette?
  • – Hva opplever du som den største utfordringen der du står nå?

Kontaktperson: Frode Braadland

Epost: frbra@innovasjonnorge.no

Gratis

Følg lenken for påmelding: http://www.innovasjonnorge.no/no/Kontorer-i-Norge/Agder/arrangementer/fra-ide-til-marked-14.-mars-2017/