Egde skal fortsette å styrke våre regioner

Nylig kom nyheten om at Egde har blitt en del av Nova familien ved at Nova Consulting Group kjøper 55% av selskapet, mens de resterende 45% fortsatt eies av de ansatte. For Egde som selskap, våre medarbeidere og våre kunder er dette en enestående mulighet til å fortsette den fantastiske reisen siden oppstarten i 2016.

For Egde betyr det at vi styrker vår evne til å utvikle oss videre i de regionene vi allerede er etablert i, Sørlandet, Porsgrunn og Tromsø. Vi fortsetter som et selvstendig selskap, med vårt navn, vår strategi og ambisjon, men med et enda sterkere fundament gjennom samarbeid med fantastiske søsterselskaper i Novafamilien.  Nova gir oss tilgang til spisskompetanse innenfor flere områder som gir oss et enda sterkere verdiforslag.

For kundene og markedet betyr dette at de kan være trygge på at vi vil fortsette å være der for dem, bare enda sterkere og enda bedre. Alle ansatte, inkludert grunderne, vil fortsatt være med videre med samme glød og engasjement som alltid. Vi gleder oss til å introdusere kundene til de råeste spesialistmiljøene i Skandinavia.

For alle ansatte bety det at man kan utvikle seg faglig i fantastiske fagmiljøer og ta del av spennende leveranser og oppdrag i hele Skandinavia.

Vi gleder oss til fortsettelsen – sammen.

Eventyret Egde begynte da fem gründere, sammen med flere dyktige medarbeidere, bestemte seg for å utvikle Sørlandet til den mest attraktive regionen for digital verdiskapning. Vi ville bygge et selskap med urokkelig tro på den motiverte medarbeider i sentrum, fokus på personlig- og faglig utvikling, solide kjerneverdier og flat struktur.

En av gründerne i Egde, Elin Kilen, har siden første dag hatt urokkelig tro på å bygge en arbeidsplass stein på stein samtidig som man hele tiden har hatt den ansatte i sentrum. Det har dannet grunnlaget for den fantastiske kulturen som vi har i Egde.

Jeg tror nøkkelen til at Egde lykkes, er den kulturen våre ansatte er så fantastiske ambassadører for. Egdene har alltid vært svært mulighetsorienterte og alltid dyrket vår verdibaserte kultur. Vår teambaserte organisasjonsstruktur støtter opp om dette, og gjør at vi skiller oss ut og gjør oss fremoverlente og effektive. Vi har ikke spisse albuer, men fremmer samarbeid og skaper et trygt arbeidsmiljø hvor det er helt i orden å både feile og være annerledes, sier Elin Kilen

Den strategiske veien videre for Egde er alltid under utvikling med verdisettet som ledestjerne. I Nova fant vi en match på det som har vært det viktigste: menneskene i Egde, samtidig som vi styrker og videreutvikler Egde. Egenarten vår består, og det åpnes nye dører til kompetanse og samarbeid.

Vi har vært opptatt av å finne den strategiske samarbeidspartneren som styrker Egde sin strategi og vil gi et enda sterkere og bredere felles verdiforslag mot kunder og marked. Det var også særdeles viktig for oss at Egde skulle bestå som et selvstendig selskap hvor verdier, strategier og organisering bevares og styrkes.

Vi samarbeider i partnerskap med virksomheter som komplementerer oss og verdiøker våre tjenester og med kunder som utfordrer oss. Vi ønsker å bidra til vekst og verdiskaping der vi bor, i samarbeid med aktører som vil det samme. Dette har vært vår visjon fra starten av og er det enda sterkere nå, sier med-gründer Ann-Elisabeth Ludvigsen

  • Tlf: 37 80 00 00

  • Org.nr: 917 081 859